Do you dare?

“ESCAPE ROOMS AND TELL TALES”

Runaway TrainMakeshift Morgue
The smoke disappears and the train stands still in an office building. You're the member of a team of researchers that has to find out how this could have happened. But is everything truly as it seems...?
A forensic investigation on victims of a train accident?
No problem for you and your team you would think… right?
BOOK ONLINE
Try our new Augmented Reality experience:

Time Jumble - AR City Game

Do you dare to take on this timeless challenge? Book your Time Jumble experience here!

About EscapeTales

We are EscapeTales! A refreshing escape room experience situated near the train station Naarden-Bussum. Giving you a thrilling, memorable and fun escape experience is our top priority.
More about us

Book now

In order to give you the most sensational experience, our escape experience “Runaway Train” is available for groups of up to 5 people. The minimum group size is 2 people. Will you be able to lead your team through this adventure?
Book online

Frequently Asked Questions

What is an escaperoom? How long does it take? Are escape rooms very difficult? All answers to these questions can be found on the page with the frequently asked questions. If you still have questions, please feel free to contact us for more information.
View the Frequently Asked Questions
Waiting for you…
Escape, if you can…
Train accident at EscapeTales, coincidence?
The NTVB cannot be trusted
Beware of the poisonous gases!

EscapeTales "Escape Rooms And Tell Tales" IconEscapeTales "Escape Rooms And Tell Tales"

Stationsplein 1, Bussum

4.9 76 reviews

 • Avatar Gwen ★★★★★ 2 maanden geleden
  Afgelopen 7 augustus met een groepje vrienden de escape room gespeeld van de trein. Het was een hele leuke ervaring, was voor mij de eerste keer dat ik een escape room heb gespeeld met vrienden. Waren met een groep van totaal 5, bleek het perfecte aantal te zijn. Super gezellige en vriendelijke host, neemt je mee in de ervaring en heeft net zoveel plezier gehad om ons als dat wij hadden met de escape room.
  Escape room zelf is super in elkaar gezet, gave effecten en je gaat er echt in op. Leuke en uitdagende puzzels, spannend en gezellig met z'n alle. Vooral het terugkijken hoe we de escape room hadden doorlopen (waren ontsnapt!) samen met de host met videobeelden erbij was lachen. Zeker een aanrader voor een dagje uit!
 • Avatar Julian Meijer ★★★★★ 5 maanden geleden
  Afgelopen weekend de Runaway escape room gedaan met een stel vrienden. We werden vriendelijk ontvangen door Sasha (als ik de naam goed schrijf). Als echte acteur bracht ze ons gelijk in de escape room sfeer en werden we op pad gestuurd. De escape room zelf was echt uniek en met veel detail in elkaar gezet. De puzzels waren uitdagend en het einde was echt super tof! Met 5 min. Nog te gaan hadden we het gehaald 😀.
  Zeker de moeite waard om hier heen te gaan.
  - Julian
 • Avatar Mike ★★★★★ een maand geleden
  Beide Escape Rooms gespeeld, 3 jaar geleden Runaway Train gespeeld: Hele originele kamer met een echte trein waar je instapt en uitdagende puzzels.
  En vanavond, na 3 jaar wachten 🤪, terug gekomen voor Makeshift Morgue, en wat een knaller van een kamer was dit ook weer. Allebei zekers aan te raden!
  Ook leuk, wat je bij andere kamers niet ziet, om de camera beelden terug te zien!
  Ook het ontvangst en hoe de eigenaren het doen verdiend meer dan 5 sterren!
 • Avatar Erica Labots ★★★★★ 5 maanden geleden
  Vandaag 18 mei de escaperoom gespeeld. Doordat een andere escaperoom een storing had, snel opzoek moeten gaan naar een andere. Ze waren eigenlijk dicht maar toch ruimte voor ons gemaakt.
  Wij als ervaren spelers waren enorm benieuwd. Maar wat een toffe escaperoom. Het decor is mooi en de puzzels goed bedacht. Een echte aanrader. We hadden een snelle tijd;).
  Heel vriendelijk en enthousiast personeel
 • Avatar Sparkleypie ★★★★★ een jaar geleden
  Echt een hele leuke immersive escape room! Er is zeker veel moeite gestoken in het bedenken en maken van deze kamers, want het leek echt alsof je in een treinstel vastzat. Zo indrukwekkend gedaan! De puzzels waren uitdagend, maar je kreeg wel veel hints als je er echt niet mee uitkwam. Er was een puzzelstukje wat mistte, maar dat kan natuurlijk altijd gebeuren. Er zijn een paar minuten van onze tijd stopgezet om het weer te balanceren. Ze hebben goed gebruik gemaakt van techniek en de props die er lagen zagen er allemaal super goed uit. Ik ben wel fan van deze escape room, misschien nog eens een ander kamer proberen! Onze host was een vriendelijke casual guy, die de boel ook wat persoonlijker maakte dan de droge gebruikelijke "uitleg en ga maar". Aan het einde kregen we dan nog onze highlights te zien, zodat we onszelf konden uitlachen. Ja, e ch t leuk!
 • Avatar Ad-Just Bouwman ★★★★★ een jaar geleden
  Gisteren deze escaperoom gedaan. Toffe beleving. Mooi decor, leuke puzzels met goed niveau en tof verhaal. Host was zeer vriendelijk en nam echt de tijd.
 • Avatar Kees Van Der Hoorn ★★★★★ een jaar geleden
  Weer een fantastische belevenis gehad . Mooie escape room met interessante puzzels voor het betere teamwork . bedankt mannen 👍
 • Avatar melle bastin ★★★★★ een jaar geleden
  Ontzettend leuke ervaring! De kamer was spannend en uitdagend, daarbij ook erg vriendelijk personeel en een gezellige sfeer. Ik heb in tijden niet zo hard gelachen. Een absolute aanrader!!
 • Avatar boudewijn metzelaar ★★★★★ 2 jaar geleden
  Super ervaring!
  Eerste keer escape room, zeker niet de laatste keer. Escapetales was fantastisch! De eigenaar Sebastian verwelkomende ons op de afgesproken tijd, na een drankje en zeer leuke/grappige introductie zijn wij aan ons avontuur begonnen, het oplossen van een trein crash mysterie. Zeer goed bedacht en realistische inrichting van de escape room. Het is niet makkelijk en zeker uitdagend. Echt waar voor je geld! Daarna een leuke na besprekingen met de nodige grappen over de houdingen en stupiditeiten van de onze groep tijdens de escape. Het is zeer duidelijk dat Sebastian van zijn hobby werk heeft gemaakt. Er is nu 1 escape experience, maar er komt een tweede aan. Wij komen 100 procent terug. Super leuke avond gehad. Onwijs bedankt Sebastiaan voor de goede zorgen en de ervaring!!
 • Avatar Niels Stoffer ★★★★★ 3 jaar geleden
  Wij hebben afgelopen maandag bij EscapeTales een escape room gedaan met vier personen. De escape room zelf zat goed in elkaar, leuke puzzels, die niet te makkelijk, maar ook zeker niet te moeilijk waren. Wat het helemaal afmaakte was het persoonlijke contact bij ontvangst en na afloop van de escape room. Samen met een van de medewerkers konden wij de beelden terug zien na afloop en daar hebben we goed om kunnen lachen. Ook waren de heren zo beleefd om, gezien de warmte (het was ruim 30 graden maandag), het water op hun kosten te serveren. Ook halverwege de escape room werden er wat waterflesjes gebracht.
 • Avatar Pieter ★★★★★ 2 jaar geleden
  Zijn bij veel escape rooms geweest, maar deze behoort tot de beste!
 • Avatar Willemien Kort ★★★★★ 3 jaar geleden
  Erg leuk om te doen! Het uur was zo voorbij en ik ben benieuwd of u er doorheen zal komen?
 • Avatar lies ★★★★★ 3 jaar geleden
  Hele leuke en originele escape room! Mooie kamers en goed verzorgd. Zeker het uitzoeken waard!!

Do you want to stay informed about new Escape Experiences?

Then sign up for the newsletter!
crossmenu Call Now ButtonBel ons