Escape Rooms & Tell Tales

WAT IS DE GEDACHTE ACHTER ESCAPETALES?

Bij elke vrijmibo zie je ze wel staan, de mannen en vrouwen die spannende verhalen te vertellen hebben. Of het nu gaat om die ene deal die ze “geclosed” hebben of om die spannende inhaalactie terwijl ze bellend aan het invoegen waren op de snelweg; er is wat gebeurd en dat is alléén zo als iemand anders het heeft gezien of in dit geval: gehoord.

Echter, in de realiteit om ons heen zijn dit soort excessen spaarzaam. De meeste mensen werken nu eenmaal gewoon van maandag tot en met vrijdag van 9u tot 17u. Ze zitten de hele dag achter een computer, naast dezelfde collega’s, in dezelfde ruimte. Sommigen tellen de minuten tot het einde van hun werkdag om daarna weer achter aan te sluiten in de onvermijdelijk file. Eenmaal thuis is het tijd voor een stukje vlees met groente en aardappelen, de afwas en Netflix.

Hier is helaas nauwelijks een inspirerend verhaal uit te halen.

Dit is nu de oergedachte achter EscapeTales. Wij willen mensen iets laten ervaren wat ze kunnen delen met familie, vrienden of collega’s en waar ze daarna onder het genot van een biertje of wijntje gewoon over mogen opscheppen. Wij bieden een filmische setting voor prachtige verhalen! En deze prachtige verhalen zijn eigenlijk een “escape” uit de realiteit, een momentje de held zijn in je eigen avontuur!

Onze naam, EscapeTales, zegt eigenlijk al heel veel over deze gedachte. Niet alleen beleef je een escape game, maar je ontsnapt ook uit even uit jouw werkelijkheid en treedt onze wereld binnen. Verder zijn er talloze Tales (lees: verhalen) die we je graag laten meemaken maar als je bij ons langskomt crëer je zonder twijfel ook je eigen unieke Tales samen met jouw groep.

Ons bezoeken is heel makkelijk, we zijn te vinden aan het stationsplein van treinstation Naarden-Bussum. Wij vonden het daarom ook belangrijk om onze inspiratie uit deze locatie te halen. Een escape beleving bij ons haakt dan ook mooi aan bij de omgeving. Treinen ten overvloede bij ons in de buurt en een ongeluk zit helaas in klein hoekje?

Wij hebben een escape room die we liever een escape beleving noemen. Je gaat op in het verhaal, het decor en in de beleving. Wij vinden het ontzettend belangrijk om deze beleving goed over te brengen en dat zit hem in de details. We hebben daarom kosten noch moeite gespaard om deze details zo goed mogelijk naar voren te brengen. We gebruiken originele onderdelen van bijvoorbeeld treinen en daarnaast sluiten onze puzzels goed aan bij het thema. Ook hebben we een gezellige ontvangstruimte waar voor- en nagepraat kan worden. Maar hier houdt het voor ons niet op: hoe introduceren we onze bezoekers aan onze escape room, in welke setting beginnen ze aan deze game, wordt er persoonlijk ingespeeld op de groep door de “escape-host”? Allemaal zaken die wij erg belangrijk vinden met als resultaat dat onze “escapers” lachend en met een enthousiast verhaal weer naar buiten lopen. Een goed begin van een leuke avond op stap!

Online boeken
crossmenu Call Now ButtonBel ons