Veelgestelde Vragen

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan vooral contact met ons op!

Algemeen

Wat is een escape room?

Een escape room bij EscapeTales betekent je eigen avontuur beleven en met een glimlach de deur weer uit gaan. We ontvangen je hartelijk en je hebt daarna een uur de tijd om aan de hand van logisch nadenken en teamwork te ontsnappen. Afsluitend kijken we de beelden nog even terug, lachen gegarandeerd!

Hoelang duurt het?

Wij rekenen per groep met tijdsblokken van twee uur. Op die manier nemen we ruim de tijd om je relaxt te ontvangen en om samen met je groep een nabeschouwing te doen. Dit doen we met behulp van de beelden van je escape ervaring! Wil je na de escape room op een stipte tijd uit eten? Geef het aan en we houden daar rekening mee.

Zijn escape rooms heel moeilijk?

Dat varieert per escape room, maar bij EscapeTales kunnen we zeggen dat het vooral een hele leuke en unieke ervaring is! Wij zorgen voor begeleiding die bij jouw groep past. Er is voor iedereen wat te doen, van jong tot oud!

Is het eng of gevaarlijk?

Gevaarlijk is het absoluut niet! Bij EscapeTales staat veiligheid bovenaan! En of het eng is? Dat hangt af van wie je meeneemt in de kamer…

Lopen er enge mensen?

We maken bij EscapeTales geen gebruik van acteurs. Dus de enige enge mensen die je eventueel tegenkomt zitten in je groep.

Wat gebeurt als we niet binnen een uur ontsnappen?

Ook dan zul je verrast worden met hoeveel plezier je hebt gehad. Daarna nemen we de tijd om eens te bespreken wat er allemaal gebeurd is. Dan kun je aan de hand daarvan zelf bepalen wiens schuld het is...

Met hoeveel personen kunnen wij de escape room in?

Wij hanteren een absoluut maximum van 5 personen in de escape rooms. Dat zorgt ervoor dat het voor iedereen een leuke en gezellige beleving blijft.

Hoe laat moeten we aanwezig zijn?

Een kwartier voor de afgesproken tijd aanwezig zijn geeft ons wat ruimte om samen met jullie ontspannen aan de beleving te beginnen.

Wat kan ik het beste aantrekken?

Makkelijke kleding. Maar kom je in je smoking of gala-jurk dan kun je van ons een overall krijgen voordat je onze escapes room binnentreedt. Of een doekje, net wat je wilt...

In welke talen kan ik spelen?

Onze escape rooms zijn zowel in het Nederlands als in het Engels te spelen. Het is goed om dat van tevoren even aan te geven. Time Jumble is ook in deze beide talen te spelen. Zodra de Swahili-versie klaar is laten we het weten.

Is er een minimum leeftijd?

Wij raden minimaal de leeftijd van 15 jaar aan. Daar kan van afgeweken worden mocht je dat willen. We hebben jongeren van 8 jaar oud en van 75 jaar oud ontvangen, zolang ze onze trailer aankunnen is het vaak niet te spannend. Bij deelnemers onder de 18 jaar zal er altijd een volwassen begeleider in de escape room moeten zijn. 

We hebben overigens ook een Junior-versie van Runaway Train die juist voor groepen hele jonge onderzoekers erg leuk is.

Mag ik onder invloed van alcohol spelen?

Zeker niet, we zien er streng op toe dat onze gasten optimaal fit zijn voor de escape room. Dit in verband met veiligheid en het te beleven plezier. Maar wat er na de escape beleving gebeurt…

Ik kom met meer dan 5 personen, kan dat?

Als je met meer dan 5 personen komt dan raden we je aan om 2 reserveringen te maken. We splitsen de groep dan op. Je hebt dan de keuze om onze beide escape rooms tegelijk te spelen (elke groep speelt dan een andere escape) zodat je tegelijk klaar bent.

Anders kun je dezelfde kamer na elkaar spelen, dat duurt natuurlijk wat langer, maar heeft als voordeel dat de eerste groep met de tweede live kan meekijken. We hebben een hele relaxte lounge waar je kan wachten.

Ik wil onze baby meenemen, kan dat?

We zijn gek op baby’s! Maar helaas hebben we geen oppas-faciliteiten noch is het handig om met een baby op de arm door onze escape room te gaan. We raden aan om baby’s thuis (of bij opa en oma) te laten.

Kunnen zwangere vrouwen meespelen?

Dat kan natuurlijk, maar hou rekening met nauwe gangen en hier en daar wat kruipen. En als er een baby in een van onze escape rooms geboren wordt verwachten we wel dat hij of zij als tweede naam EscapeTales krijgt!

Wat is jullie favoriete kleur?

Wit! Nee, zwart! Grijs..? Volgende vraag…

Is er een Junior versie van Runaway Train?

Ja, die is er speciaal voor de jongere onderzoekers voor wie Runaway Train misschien net te spannend is. Hierbij krijg je extra begeleiding en slaan we wat spannender elementen over. Superleuk voor een kinderpartijtje!

Time Jumble

Wat is Time Jumble?

Time Jumble is onze augmented reality (AR) game. Je speelt deze buiten en je krijgt een koffer en een tablet mee. Door van locatie naar locatie te lopen unlock je steeds meer puzzels en kun je de professor helpen om de tijd weer op orde te krijgen. Kun jij in twee uur tijd alles weer rechtzetten en zoveel mogelijk punten verzamelen met je team?

Met hoeveel personen kunnen we Time Jumble spelen?

Wij raden minimaal twee en maximaal vier personen aan voor Time Jumble. Wil je met een grotere groep spelen? Als we het op tijd weten kunnen we meerdere sets klaarzetten voor je.

Time Jumble is buiten. Wat doen we met slecht weer?

We denken natuurlijk graag met je mee. Dus hoewel een beetje Hollands weer er een beetje bijhoort begrijpen we ook dat puzzelen tijdens een orkaan of een tsunami ook niet superleuk is. We vinden vast wel een nieuwe datum.

Is Time Jumble eng?

Afhankelijk van tegen wie je aanloopt op straat... Maar van ons uit in elk geval niet!

Hoelang zijn we bezig met Time Jumble en wat kost dat?

Time Jumble duurt ongeveer twee uur met ontvangst inbegrepen. Ons tarief voor Time Jumble is 89,- euro.

Betalingen & Reserveringen

Hoe kunnen we bij jullie betalen?

Wij accepteren alleen PIN-betalingen en hebben geen cash geld beschikbaar.

Hoe werkt de reservering?

Als je via ons boekingssyteem een reservering hebt gemaakt kun je direct betalen. Alleen reeds betaalde reserveringen worden ingevoerd in ons systeem. Zodra je bij ons in het systeem staat ontvang je een bevestiging via email.

Hebben jullie studentenkorting?

Natuurlijk! We dragen studenten een warm hart toe! Op maandag t.m. donderdag kun je op vertoon van je studentenpas tegen korting bij ons komen spelen. Bel ons even van te voren en we regelen het voor je!

Hoe gaat de betaling?

Betaling gebeurt online via iDeal, Paypal of creditcard.

We hebben al gereserveerd maar nu wil er iemand extra mee, kan dat?

Bij EscapeTales betaal je per reservering. Dus zolang je met niet meer dan 5, of minder dan 2, personen bent hoeft er niets geregeld te worden.

We hebben al gereserveerd maar nu is er toch iemand die niet meegaat, is dat erg?

Bij EscapeTales betaal je per reservering. Dus zolang je met niet meer dan 5, of minder dan 2, personen bent hoeft er niets geregeld te worden.

Kan ik mijn reservering annuleren?

Annuleren kan kosteloos tot 24 uur voor aanvang. Wordt er op kortere termijn geannuleerd dan volgt er geen restitutie.

Wat gebeurt er bij schade?

Als er sprake is van opzettelijke schade dan brengen we kosten (van tenminste 50 euro) in rekening.

Kunnen we spontaan langskomen voor een spel?

Dat mag zeker! Maar de kans is dat we dan geen beschikbaarheid hebben.

We willen een speciaal feestje vieren, kunnen jullie daar wat mee doen?

Wij houden van feestjes! Dus natuurlijk kunnen we daar wat mee doen! Bel of email ons voor mogelijkheden.

Vervoer

Ik wil met het OV komen, is dat makkelijk?

We raden je aan om met het OV te komen. We zijn te vinden aan het Stationsplein (station Naarden-Bussum) in Bussum!

Waar kan ik parkeren?

Er is betaald parkeren voor de deur beschikbaar. Er is ook een grote parkeerplaats aan de andere kant van het station. Iets verderop (in Naarden) is het gratis parkeren.

Zijn jullie de enige escape room in Bussum?

Absoluut! Hoewel er meer escape rooms in de omgeving zijn zoals bijvoorbeeld in Naarden, Amsterdam of Utrecht zijn wij de enige in Bussum!

Faciliteiten

Hebben jullie cadeaubonnen?

We hebben cadeaubonnen liggen, bel of email voor de mogelijkheden!

Hebben jullie ook vergaderfaciliteiten?

Afhankelijk van de situatie hebben we een lounge beschikbaar met faciliteiten. Bel of email ons voor informatie hierover.

Kan ik tijdens het spel naar het toilet?

Wij raden aan dat men vooraf naar het toilet gaat. Op die manier beleef je de optimale ervaring in onze escape room. Maar als de nood heel hoog is, dan is dat natuurlijk mogelijk. En we hebben zeil liggen… Just in case…

Is het geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten?

Het is mogelijk om met krukken door ons pand en de escape room te bewegen. Helaas kunnen we geen rolstoelen faciliteren vanwege de trappen en nauwe doorgangen in het gebouw.

Kunnen we ook iets drinken bij jullie?

Absoluut, drankjes en kleine versnaperingen zijn bij ons beschikbaar tegen betaling.

Met welk team ga jij deze uitdaging aan?

Boek nu
crossmenu Call Now ButtonBel ons